top of page

Stichting Collectie Van Zuylekom

DE STICHTING

Stichting Collectie Distilleerderij van Zuylekom Anno 1684 is opgericht op 5 juni 2013.


Doel is het behoud en publiek toegankelijk maken, via onder andere exposities en publicaties, van het historisch cultureel erfgoed van de voormalige Amsterdamse distilleerderij Van Zuylekom BV, en van de heer Erik Steven Blaisse, de laatste eigenaar van deze voormalige hoofdstedelijke distilleerderij.


Bestuursleden:
Merel Ligtelijn (penningmeester/secretaris)
Frans van Haren (bestuurslid)
Vacant: voorzitter

ZOEKTOCHT

Merel Ligtelijn verzamelt continu materiaal over Van Zuylekom. Alle materialen/informatie die direct of indirect met deze bedrijfsgeschiedenis van doen  hebben, zijn zeer welkom. De informatie, hoe klein en ogenschijnlijk onbelangrijk ook, komt van pas voor het onderzoek naar de bedrijfsgeschiedenis, en uiteraard voor het op handen zijnde Likeurmuseum Amsterdam, dat medio 2018 opent op haar eerste tijdelijke locatie, in een studio aan de Zwanenburgwal, doch vooralsnog in miniatuurvorm. Naar een passende definitieve locatie wordt gezocht.

‘In het anijsvat’: Plan is een reizende expositie te organiseren, van Amsterdam naar Zwolle/Brummen tot in Burgsteinfurt en Bentheim, de oude handelsroute volgend.

Merel Ligtelijn en filmmaker Wouter van der Hoeven, hebben Erik Blaisse en voormalige medewerkers van de distilleerderij Van Zuylekom gefilmd, er komt beslist een moment dat deze prachtige beelden met derden zullen worden gedeeld.

bottom of page